Philippe Robrecht Album 2020 Robrecht Live Ballathum Biografie Discografie Extra tracks The Robertas Schoolvoorstelling Fotogalerie Buitenland Robert Specials

Info P. Robrecht Boekingen Garriau — info@garriau.be — +32 496 26 25 38


Voor actuele info & concerten, zie Facebook:

dwarsLigger


dwarsLigger

D W A R S L I G G E R

Philippe Robrecht heeft sinds het succesalbum «Magie» slechts één doel voor ogen gehad, namelijk een eigen plaats te veroveren als liedjesschrijver en -vertolker. Hiervoor volgt hij fanatiek de weg van het streven naar artistieke voldoening, naar een eigen muzikaal karakter. Meer dan ooit geeft hij de indruk zich op te laden aan wat hij momenteel doet.

Na vier albums, vele concerten en projecten, zet Philippe Robrecht de stap naar zijn favoriete bezetting : drums - bas - gitaar. Om vooral niet te klinken als een doorsnee popgroepje vragen de nummers om variatie in aankleding, dynamiek en structuur. Op het album «Dwarsligger» hoor je een trio spelen :

  • Philippe Robrecht : bas en zang
  • Peter Buytaert : gitaar
  • Nico Manssens : drums

Deze laatste – een jong talent die Philippe ten velde had opgemerkt – paste met zijn eigen klankkleur perfect in dit triumviraat. Bij de try outs bleek hij bij het publiek een grote indruk na te laten met zijne smaakvolle en functionele benadering van drums. Peter Buytaert is de man die de gitaar laat spreken en doet vergeten dat er 'maar' een trio speelt. Philippe schreef tekst en muziek, speelt en zingt.

«Dwarsligger» werd meer dan ooit een autobiografisch album dat vertelt over de dingen die hem fascineren : de ongrijpbare wereld, de onbereikbare of voorbije maar onvoorwaardelijke liefde ... wie zijn we en waar gaan we heen ...

Philippe werkte meer dan een jaar aan de voorbereiding van dit album en de formatie van het trio en wil zich meer dan ooit laten horen met deze nieuwe liedjes die enkel gegroeid kunnen zijn uit iemand die fanatiek bezig is met zijn ding, iemand die als dwarsligger enkel zijn eigen muzikale ambities volgt.

Aan dit vijfde album «Dwarsligger» werden enkele bonus-tracks toegevoegd met – in de studio (met publiek) live ingespeeld en herwerkt – werk uit oudere albums (waaronder een exclusieve versie van "Magie") Alle liedjes werden opgenomen in Studio Crescendo (Genk), bij de blinde Italiaan Pino Guarraci, waar Philippe zich thuisvoelt.

Terug naar Discografie

  Creations bvba
© 1997-2021 - Creations bvba - All rights reserved
Version 2.2 - Laatste update: 13 januari 2021.